Windows 8 frissítés tiszta telepítésből

Windows 8 frissítés (upgrade) tiszta telepítőbőlIgaz ugyan, hogy ez egy WordPress felhasználókat segítő oldal, de bizonyára sokan vannak olyan kezdők, akik a Microsoft Windows 8 operációs rendszerére frissítenek/frissítettek, és beleütköztek abba a gondba, amelybe – a hazai és külföldi fórumok tanúsága szerint – oly’ sokan belerohanunk: Van egy működő, régi operációs rendszerünk, legyen az XP, vagy Windows 7. Az új Windows 8 pár nappal ezelőtti megjelenésekor örömmel fedezhettük fel, hogy a Microsoft 14,99 € fejében lehetővé teszi, hogy a régi rendszerünket az új operációs rendszerre frissítsük.

Valljuk be őszintén, hogy nem kicsit csábító dolog a mintegy 4 és fél ezer Ft-ért egy zsír új rendszerbe tenni a fenekünket! :) :)

Aki még nem frissített, és úgy olvassa ezt a bejegyzést, annak nagyon felhívjuk a figyelmét arra, amit a Microsoft rettentő szemérmesen elmond ugyan, de a kutya nem is figyel rá, pedig baromira fontos:

A frissítés elektronikus úton történik; a páciens a régi, jogtiszta rendszerének termékkulcsa birtokában megrendeli a Windows 8 frissítést, kicsengeti a lóvét, és kap egy letöltési linket, ahonnan letölti a frissítést végrehajtó állományt. Az egész művelethez – természetesen – nagysebességű internet-kapcsolatra van szükség. De nem is ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy a frissítés során a rendszer felajánlja, hogy a Windows 8 ISO fájlját le lehet menteni, majd kiírni egy DVD-re, vagy USB kulcsra.

Aki nagyon lelkes, az megcsinálja, elmenti az adatait, a DVD behelyezésével nekiáll telepíteni. Majomszerű ügyességgel lesikálja, újra particionálja a winchestert a telepítőlemez által felajánlott lehetőséggel élve, majd telepít. A telepítés után minden működni látszik, egyetlen dolog kivételével; nem lehetséges a termék aktiválása, mert a rendszer közli: nem észlelt korábbi verziót a számítógépen, márpedig ez a licensz csak a frissítéshez érvényes, az új telepítésre nem!

Megoldható-e, hogy ne kelljen újra telepíteni az előző rendszert ahhoz, hogy újra frissíthessük a Windows 8-at úgy, hogy az képes legyen aktiválódásra? Szerencsére, van megoldás:

A továbbiakban (anélkül, hogy elmesélnénk azokat a szavakat, amelyek egymás mellé illesztésekor a magyar nyelv összes lehetséges csúnya szava előkerülne a Microsoft említésére) lépésről lépésre bemutatjuk, hogy miként aktiválható a Windows 8.

A megoldást az internetről vadásztuk össze, kipróbáltuk, sikerrel jártunk, de semmiféle felelősséget nem vállalunk a végeredményért. Arra pedig hangsúlyosan felhívjuk a figyelmet, hogy a vásárlás után kapott termékkód (tehát, legális kód) bevitelét követő sikertelen aktiválás után végezzük el a lépéseket.

  1. Nyomjuk le a Windows és a Q billentyűzetet, majd a jobb oldali keresőbe írjuk be: regedit, majd a megjelenő alkalmazások keresése eredménye között kattintsunk a regedit alkalmazásra a futtatásához.
  2. A megnyíló felületen navigáljunk el a HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE/ részhez.
  3. Írjuk át (cseréljük ki) a MediaBootInstall jelenlegi 1 értékét 0-ra (nullára)
  4. Menjünk vissza a nyitó képernyőre és futtassuk a cmd parancsot rendszergazdaként. (Ezt lehet úgy is, hogy a Windows és az X billentyű lenyomását követően felugró ablakban rákattintunk a Parancssor (rendszergazda) feliratra, majd engedélyezzük, hogy a program matasson a számítógépünkön.
  5. A parancssorba írjuk be: slmgr /rearm, majd nyomjunk egy Enter billentyűt (figyelem: az slmgr után van egy szóköz!)
  6. Indítsuk újra a Windows 8-at
  7. A rendszer ismételt talpraállását követően futtassukk az aktiválási parancsot, megadva a legális termékkódot.

 

 

“Windows 8 frissítés tiszta telepítésből” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Köszönöm ez hasznos volt, A cikk tartalmát más oldalon is ismertettem (DW ) a forrás megjelölésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.