Hogyan töröljük saját Facebook-fiókunkat?

Facebook fiók törléseJó dolog ez a Facebook – egy ideig. Addig, amíg hagyjuk magunkat sodortatni azzal az áradattal, hogy “Van Facebook-od?”. :)

Szórakoztató összegyűjteni a barátokat, ismerősöket, megosztani velük mindenféle dolgot, meg belemondani a vakvilágba, hogy éppen hol vagyunk, mit csinálunk, mire gondolunk.

Rengeteg hasznos és haszontalan kiegészítő, játék ütheti agyon időnket, lájkolhatunk erre, meg lájkolhatunk arra. A WordPress-hez is sokféle Facebook-bővítmény, közösségi bővítmény csatlakoztatható, amivel adott esetben sikeresen lassíthatjuk honlapunk betöltését, elérhetőségét.

Ugyanakkor az internet-marketingesek hamar felfedezték a Facebook-sikert, és így kellő mennyiségben lehetünk részesei a reklámoknak, promócióknak, akart- és nem kért meghívásoknak.

Sajnos, a Facebook sok-sok személyes adatunkat is elkéri és tárolja, sőt – volt már rá példa – ezeknek az adatoknak a nyilvánosságra kerülése sem mindig akaratunktól függő.

Ha meguntuk ezt a játékszert, vagy nem nyújtja azt, amire számítottunk, és szeretnénk adatainkat eltávolítva lelépni az internet eme mezsgyéjéről, hát nincs egyszerű dolgunk; az alkalmazás mindig azt hajtogatja, hogy függesszük fel csak a fiókunkat, aztán majd ráérünk dönteni.

Ha végleges döntésünk, akkor nincs más tennivalónk, mint:

1. Be kell lépni a Facebook fiókunkba (email cím, jelszó), majd

2. Kattintás ide, a Facebook fiókom törlése linkre.

(Akit érdekel az URL cím:

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account )

3. A biztonsági kérdésekre (jelszó és captcha) adott választ követően rákattintunk az eltávolítás feliratra, és tudomásul vesszük, hogy a Facebook még két hét gondolkodási időt ad, mielőtt véglegesen eltávolítja adatainkat (úgy-ahogy, de ez már másik írás lenne.. 😉 )

 

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

“Hogyan töröljük saját Facebook-fiókunkat?” bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Én véglegesen ki akarok lépni a Facebook- ból, de hogyha később újra a Facebook-on akarok lenni, az megoldható?Újra tudnék regisztrálni, újra lehetne fiókom???????????????

  1. Kedves Anett!

   Nem vagyunk Facebook szakértők (sem), a részletek után inkább a acebook súgójában, vagy Fórumokon kell kutatni. :)

   Ami bizonyos: egy másik email címmel egészen bizonyos, hogy új Facebook fiókot hozhatsz létre, bármikor.

 2. Kedves Anett!

  Nem fontos törölnöd magad az “Arckönyv”-ről. Elég csak felfüggeszteni a fiókod amit akár évek múltán újra aktiválni tudsz és nem kell újra regisztrálnod, megadni adataid meg miegymás.

 3. le akarom törölni a facebookomat
  mert álandoan fel törik
  és irogatnak az én nevemben

  1. Kedves vivien roberta mata!

   Ne tartsd vissza magad, ahogyan leírtuk, töröld a fiókodat, és türelmesen várjál két hétig, míg a rendszer törli az elérhetőségedet véglegesen.:)

 4. Komolyabb álláshirdetések esetén a Facebook-tagság kizáró ok, már a pályázatban, de legkésőbb az elbírálásnál. (Twitter és társai szintén.) Ugyanis az ember teljes kapcsolatrendszere napvilágra kerül, ezzel személyében sérülékennyé válik, gyenge láncszemmé, ami “kényes” állások esetén megengedhetetlen. Ezt jó, ha tudja minden komoly ember.

  1. Kedves szkari!

   Ebben a formában ez csak részigazság. Nem kizáró ok, ilyenről még nem hallottunk, de az tény, hogy az általad is említett kapcsolatrendszert szeretik felderíteni a HR-esek. Ha találnak benne “kényes” pontokat, akkor azzal megnő a jelentkező esélye az elutasításra.

   Nagyon nem szeretjük a Facebook-ot, de azt tényleg nem írhatjuk a számlájára, ha mi tesszük közzé a “kényes” dolgainkat. Mint általában minden, ésszel és odafigyeléssel azért kihasználhatóak az előnyei is.
   De, ettől még mindig nem szeretjük… :)

  2. nagíon jo a fész de veszélyes is egyben mert közösségi oldal de wigyázon mindenki tanács :)))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.