Output Compressor 1.1

output-compressor-logo

A minap Tupacko szóba hozta a WordPress kimenetének tömörítését, és hirtelen felindulásból gyorsan írtam is rá egy plugint, amely a HTML kimenetet GZip-pel (ha engedélyezve van) tömöríti, valamint eltávolítja belőle a felesleges szóközöket, ezáltal csökkentve a böngésző által letöltendő HTML fájl méretét. A plugint a 2.7-es verzióval teszteltem, de nincs benne olyan funkció, ami miatt a régebbi verziókon esetleg hibát okozhatna. (De akinek lehetősége és módja van rá tesztelni, kérem írja le kommentekbe az eredményt). A tesztoldalnál a bekapcsolás előtt még 11Kb-ot kellett letöltenie a böngészőnek, míg a bekapcsolás után ez a szám már csak 4Kb volt. Egy tartalmasabb oldalnál ez a két szám még nagyobb különbséget produkálhat. Remélem hasznotokra válik!

FRISSÍTÉS: Kérem aki (2009-03-16) 15:45 előtt töltötte le a plugint, az töltse le újra, sajnos volt benne egy elírás, ami miatt a szóközök kivétele nem történt meg! (Átírtam a  funkciónevet, csak a másik részen felejtettem el módosítani!) Elnézést a bakiért.

Verzió 1.1:
– Javításra került a Patai László által jelzett feed probléma. (Most már a feedeknél nem szedi ki a felesleges szóközöket)

OutputCompressor 1.1 letöltése »

“Output Compressor 1.1” bejegyzéshez 38 hozzászólás

 1. Picit akad Google Adsense-el. A megoldása az, hogy az eredeti kódot át kell írni picit. Ki kell venni a az elejéről a <!–// és a végéről a –> részeket.

 2. Valahogy nem igazán érzem ennek a létjogosultságát Wp-Super cache és nginx mellett. Mivel super cache képes gzipként menteni, majd ha a böngésződ fogadja, akkor gzipként is továbbítja az oldalt.

  1. Nem a világmegváltás volt vele a cél egyelőre, az majd a 3.0-ban lesz csak elérhető. Aki akarja letölti és felrakja, aki nem, az meg már biztosan a wp-super cache-t használja, vagy nem használ semmit, és ezért lehet, hogy k..a nem is érdekli ez az egész. Na bumm.

  1. A WP-Super cache-t nem használm, de ezekszerint akkor HTML oldalként menti le a wp oldalakat. Ez tulajdonképpen az SQL lekérést próbálja kikerülni, így valójában a WP Super Cache és az én pluginom között nem is vonható párhuzam, mert nem ugyanazt a műveletet végzik el.

   A következő verzióban egyébként terveim között szerepel a CSS és JS fájlok automatikus kibányászása és egy fájllal (egy tömörített tartalmú fájllal) való helyettesítése.

 3. Ha jól értem, Methos pluginje nem menti el statikus HTMLként a kimenetet, nem is tölt be gyorsítótár szerepet, szóval nem igazán az a szerepe, mint a többi gyorsítótáras pluginnek.
  Ami viszont nem tudom, ha bele van téve:
  – ha pre tagok közti szöveget talál, azt nem szabad tömörítse, mert ott az újsor megkell örződjön!

  1. Sosem hittem abban, hogy írjuk meg ugyanazt, vagy hasonlót, amit előttünk már valaki megtett, csak másképpen.

   Vannak pluginek output kompresszióra, JS, CSS, és kép tömörítésre is. A legtöbb webszerverben van Gzip modul, és wp önmagában is tudja ezt, bár 2.5 óta defaultból ki van kapcsolva.

   1. Nem is értem miért csinál több gyártó is 32″ LCD TV-t, hiszen már van ilyen a piacon. Sőt, a Starcraft után miért csináltak még egyáltalán stratégiai játékokat???

 4. Laci és DjZone:

  olyanok vagytok mint a gyerekek, legyen most már elég…:-) érdemtelen vita, érdemes emberek között, felesleges ide…

  zárszóként – ezt egyszer egy híres ember mondta:

  “Ne feltétlen új dolgot találj fel… Nézd meg miből élnek mások, csináld azt, csak sokkal jobban, és eléred mind azt amit szeretnél.”

 5. Csan annyi volt a “gond” vele, hogy egy effektet kikapcsolt az oldalon amit nem kelett volna a design miatt. De egyébként nem volt hiba vele…

 6. A Scarlett sablonnal a felső sorban van egy JS ami az adott kategóriákat listázza ki, egy jobbra balra mozgó effekttel. Ezt kapcsolta ki. Nagyon nagy gyorsulást eredményezett, de mivel ezt kikapcsolta addig én is mellőzöm, mig nem lesz rá megoldás. Más “gond” nem volt vele, tökéletesen müködött..

 7. http://www.halmania.hu

  Asszem ez lesz az

  <!–
  sfHover = function() {
  if (!document.getElementsByTagName) return false;
  var sfEls = document.getElementById(“catmenu”).getElementsByTagName(“li”);
  for (var i=0; i

 8. <!–
  sfHover = function() {
  if (!document.getElementsByTagName) return false;
  var sfEls = document.getElementById(“catmenu”).getElementsByTagName(“li”);
  for (var i=0; i

  1. Nem kell elküldeni, ugyanaz a probléma, amit említettem, illetve ami a google adsense-nél is gond. Ha kiveszed a script elejéről a “<!–" sort, és jó lesz. :-)

 9. Kipróbáltam nem változott, megszünteti a funkcióját, de azért köszi, majd keresek mást..

 10. Egész jónak tűnik ez a plugin, felgyorsítja az oldal betöltését? Hm… !
  Én sajnos még nem értek a php írásban, de már próbálkozok egy szép blog megépítésében( szerencsére egész jól haladok).
  Viszont olvasom, hogy ezt azt kell módosítani, hogy rendesen működjön.
  A most letölthető, az már a fix, babrálás nélkül is működni fog?

  1. Babrálni a kóddal semmit nem kell, előfordulhat, hogy a sablonodban van olyan inline javascript amely esetleg a HTML kód összerántása miatt úgymond “kikapcsolódhat” (kikommenteződik), de egyébként tudtommal semmi probléma nincsen vele.

 11. Ki is próbáltam, de sajnos nekem sem megy rendesen.
  Ha van olyan ahol a NextGallery-t használom, pontosabban a dia vetítést, akkor az a rész nem működik. A dia vetítéshez imagerotator.swf fájl kell.
  Ha be van kapcsolva ez a plugin, akkor az oldalam azt írja, hogy “A diavetítéshez Flash Lejátszót szükséges.”- ezt az oldalsávban írja. A postban pedig- “Flash lejátszó és JavaSzkript támogatású böngészőre van szükség.”
  A YouTube vidót azt megjeleníti, de a DailyMotion-ról a videót már nem.
  Sajnos így én sem tudom ezt használni :(
  De ha esetleg ezt a részt áttudod írni, hogy ezeket nem tömörítse, lehessen látni, szívesen kipróbálnám, használnám! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.