Minőségiklímák.hu

Minőségiklímák.hu
Minőségiklímák.hu

Megpróbálom olyan sorrendben bemutatni az oldalakat, ahogyan azok dátum szerint elkészültek. Az első projekt, amelybe besegítettem, és amely alapjául szolgált a WordPress fejlesztésekkel való megismerkedésemnek, az  a Minőségiklimak.hu oldal volt.

Az oldal felépítését tekintve a következőkből áll: blog, termékek, katalógusok, vélemények, kapcsolat/céginformáció. A kivitelezésnél a hangsúlyt arra fektettük (és ez igaz a további oldalainknál is), hogy a lehető legkevesebb hackeléssel, a blogmotor lehetőségeit kihasználva építsük fel az oldalt. Így a blog, a termékek, a katalógusok és a vélemények is valójában bejegyzések, melyek eltérő kategóriákban találhatóak, és amely kategóriákhoz eltérő design sablont készítettünk.

Az oldal érdekesség a termékeknél keresendő. Itt kerültünk először kapcsolatba azzal, hogy WordPress alatt egy minimális webshopot kellene felépítenünk, mindezt úgy, hogy a termékek adatai könnyen menedzselhetőek legyenek, és a WordPress beépített keresője is megtalálja a terméket, mindenfajta külső belenyúlás nélkül. Valójában egy kevésbé stílusos, de egyszerű megoldást választottunk: a termékeket is bejegyzésként tároltuk el, a “Termékek” kategóriában, azonban azzal a különbséggel, hogy az adatokat úgynevezett szerializált formában tettük mindezt, amelyet a megjelenítéskor feldolgoztunk (Programozási részletekbe most nem mennék bele, ez a rovat nem arról szól:)). Így tulajdonképpen csak az adminisztrációs felület bejegyzés írása részt kellett kiegészítenünk néhány beviteli mezővel, illetve minimális átalakítással, valamint a téma fájlokban helyes megjelenítésért felelős funkciókat kellett leprogramoznunk.

A WordPress-szel egy hasonló kaliberű oldal létrehozása így nem telik többe időben, mint néhány hét, tehát mi nem csak időt, de rengeteg energiát is spóroltunk azzal, hogy az oldalaink alapját erre a blogmotorra építjük.

“Minőségiklímák.hu” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Szép. 10/10.
  De FF2-ben (húúú, van aki még ezt használja! :) ) a MAIN DIV nálam 1px-el jobbra van tolódva. És pont ennél a váltásnál a fejlécben lévő egyik repdeső forgács alja is kicsit le van nyisszantva.

  1. Köszi az értékelést. :) Nem tudom mi okozhatja az FF2-es eltérést, sajnos perpill nem áll rendelkezésemre olyan gép, amin még FF2 lenne. :) De furcsa, hogy ez a 3-asban nem látszódik, a 2-esben pedig igen.

   A repdeső forgács meg bizonyára a virágszirom, akart lenni :)

 2. Izleses oldal! Attekintheto es bar sok a tartalom, nem tulsagosan zsufolt. Az FF2 problemat az okozza, hogy maskent szamitja ki a bongeszo kozepet. Ezert, amikor kozepre igazitasz egy DIVet (non-IE modszer: margin: 0 auto;), akkor az egy kepponttal maskent lesz, mint az FF3ban vagy az IEkben. Erdekes, nem minden FF2n tolodik el. IE es FF kozt megoldhato egy felteteles tag-par koze irt 1px eltolassal, viszont a ket FF verzio kozt ezidaig nem talaltam jo megoldast. Az en weboldalam is van, akinel FF2ben eltolodik egy keppontot. Az en gepemen sem FF2vel, sem FF3mal nem tolodik el, szep ugy Mac alatt, mint Windows alatt, az eddig nezett osszes bongeszoben … megis, vannak/voltak olyan visszajelzesek, hogy egy keppontot el van tolodva 😐

 3. A legegyszerűbben nem úgy lehetne ezt a problémát kicselezni, hogy a teljes tartalmat helyezet középen, és azon belüli konténerbe kerül a menü?

 4. Az is lehet megoldas, csak akkor nagyon ossze van kotve a fejlec az egesz oldal strukturajaval. Raadasul nem is mindig kivitelezheto (tobbnyire a komplikalt hatterek miatt, amik dinanikusan alkalmazkodnak a szeleskepernyos felbontasokhoz). Van hogy kulon DIVekkel a fejlecnek es a tartalomnak egyszerubb kivitelezni (szerintem).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.